180 дни остават до началото на Световното първенство по волейбол, което ще се проведе от 9-и до 30-и септември в България и Италия. Представителният тим на страната ни е в група с Полша, Финландия, Иран, Пуерто Рико и Куба. Всички срещи ще се изиграят в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна.

Г-н Ганев, 180 дни остават до началото на Световното първенство в България и Италия. Как върви организацията на най-големия волейболен форум и успявате ли да синхронизирате действията си около шампионата с италианската федерация?
- Организацията върви с пълна пара. Към този момент успяхме да направим много неща. Разбира се работата е много, но всичко е под контрол и се движим по план. Всеки месец провеждаме организационна среща с представителите на италианската федерация, на която обсъждаме най-важните въпроси около шампионата. Имаме и всекидневна кореспонденция с тях, на ден може би си изпращаме по 10 мейла. Знаете, че това е Световно първенство, което се провежда в две държави и за да се представим по най-добрия начин като домакини, абсолютно всичко трябва да бъде синхронизирано и да е на най-високо ниво.

Близо месец измина от стартирането на продажбата на билетите за шампионата. Забелязва ли се сериозен интерес към пропуските?
- Стартирахме продажбата на билетите едновременно тук и в Италия, като определено мога да кажа, че интересът е изключително голям. Забелязва се много сериозен интерес от фенове в Полша и Финландия. Знаете, че тези два отбора са в една група с нашите момчета във Варна, като в мача на откриването ще играят именно България и Финландия. Напливът на чуждестранни привърженици е много голям и се очаква с наближаването на шампионата той да става още по-сериозен. Така че апелирам към всички, които искат да подкрепят българския национален отбор да побързат. Знаем, че българинът не е свикнал да си купува билет предварително и обикновено изчаква последния възможен момент, но наистина интересът от чуждестранни фенове е много сериозен и за да няма разочаровани, е хубаво всеки, който желае да бъде част от спортно събитие номер 1 в България през тази година, да си осигури билет по-рано.

Изненадва ли Ви този интерес към двубоите от Световното първенство у нас?
- Няма как да ни изненада този интерес от страна на чуждестранните фенове към първенството. Няколко месеца преди стартирането на продажбата получихме редица съобщения, свързани с билетите. Интересът към най-големия волейболен форум винаги е огромен. Събитието е изключително значимо, всеки иска да присъства, да бъде част от него и да подкрепи своя отбор. Полша и Финландия са две държави, които по традиция имат много фенове и следват своите тимове навсякъде по света. Така че без съмнение залите у нас, в които играе националният отбор ще бъдат пълни. Ние просто ще направим така, че да са напълно готови и с повече българи по трибуните, отколкото с чужденци.

Билетите за Световното първенство са намалени с 10%, има различни отстъпки, а също така и семейни пропуски. Разкажете повече за тях и планира ли БФВолейбол още изненади за българските фенове в следващите месеци?
- Както беше обявено всички цени на билетите са намалени с 10% до края на април. Има и различни други намаления, като например т.нар. "отборен билет", който включва всички 5 срещи на даден тим от груповата фаза. Имаме и семейни билети, което означава, че над 10 000 деца ще могат да гледат на живо волейбол от световно ниво в българските зали. Това е една сериозна цифра. Планираме още изненади за феновете и различни маркетингови инициативи, за които ще съобщим съвсем скоро. Със сигурност ни очаква едно незабравимо Световно първенство.

Силвано Пранди пред ТОПСПОРТ: Дано се получи вълнуващ волейболен Мондиал

Силвано Пранди пред ТОПСПОРТ: Дано се получи вълнуващ волейболен Мондиал

"Съсредоточен съм изцяло върху своя клуб"