Мъжкият национален отбор на България започва срещу Черна гора в първия си мач от Европейското първенство 2021. Двубоят е на 3 септември от 18:15 часа в Острава (Чехия).

Това стана ясно, след като Европейската конфедерация - CEV оповести официално програмата. Шампионатът на Стария континет ще се проведе в четири дължави - Полша, Чехия, Финландия и Естония. Началото ще бъде в три последователни дни.

Стартът ще бъде даден на 1 септември в два от потоците. В група С в Тампере, домакините от Финландия ще се изправят срещу Северна Македония. В група D в Талин волейболистите на Естония ще излязат срещу Латвия. И двете срещи са от 19:00 ч местно време.

Актуалният европейски шампион Сърбия и бронзовият медалист Полша ще се присъединят към надпреварата на втория ден от събитието, 2 септември в Краков, където ще се играят мачове от група А.

Първите срещи от група В ще се състоят на третия ден на турнира, 3 септември, в Острава (Чехия). Сребърният медалист от Евроволей 2019, Словения излиза срещу домакините от Чехия. Съставът на Италия играе с Беларус, а България среща Черна гора.

Женският национален отбор започва подготовка в Пловдив

Женският национален отбор започва подготовка в Пловдив

Селекционерът Иван Петков извика 17 състезателк