Президентът на волейболния Левски Владимир Николов има амбиция за създаване и на женски отбор. Идеята идва след закриването на "синия" клуб, който в последните години се финансираше от бившия президент на федерацията - инж. Данчо Лазаров.

"Обмисляхме създаването на женско направление от септември. За съжаление, коронавирусът ни накара да преосмислим и да отложим плановете си с една година. Сега ще имаме нови срещи, на които да обсъдим ситуацията", каза Николов пред bTV.

Николов коментира и евентуална промяна на решението им. "Това, което със сигурност знам е, че не е хубаво да има два отбора Левски, които се борят един срещу друг, въпреки че има два отбора Славия при подрастващите... не е това целта и това не е, което ние искаме", сподели бившият волейболист.

Президентът на българската федерация - Любомир Ганев, смята, че взетото решение е на емоционална основа и е въпрос на време да бъде променено.

"Аз съм напълно сигурен, че това ще е временно, максимум да е 1 година, тъй като и при мъжете и при жените Левски и ЦСКА са школи, които винаги са захранвали националните отбори. Там, където е текло, пак ще тече, но нека в крайна сметка те да си решат. Аз казах и на Любка Дебърлиева, че това, което трябва да бъде направено като помощ от българската федерация, ще бъде - не само за Левски и за всеки друг клуб".

Ганев коментира изненадващото решение на тима, който има 29 титли от родното първенство и 27 триумфа в турнира за Купата на България.

Волейболната федерация ще търси решения след разпадането на женския Левски

"Не знам къде са разминаванията. Да, има повече хора в управлението от Марица, но това е, защото те са клуб за пример за това как се развива волейбол. Логично е да поканиш хора, които разбират от това нещо. Мисля, че това всичко е временно и ще отшуми".

Международен турнир по плажен волейбол ще се проведе през август с подкрепата на ММС и БФВ

Международен турнир по плажен волейбол ще се проведе през август с подкрепата на ММС и БФВ

Спортната надпревара ще се проведе на чисто новите игрища за плажен волейбол от световна класа на Панчаревското езеро