Всеки човек мечтае да има един час или един ден допълнително, за да прави любимите си неща.

Е, добрата новина е, че 2024-та ни предоставя точно тази възможност. Намираме се във високосна година и предстоящият 29-ти февруари ще бъде оползотворен подобаващо.

Един ден повече за волейбол (#1DayMore4Volleyball) това е мотото на Европейската конфедерация по волейбол (CEV), която ще отбележи 29 февруари в редица държави на континента. Сред тях е и България!

Кампанията ще проведе своето трето издание, като отново се очаква да се включват десетки хиляди любители на красивия спорт с топка. Началото ѝ бе поставено през 2016 г., след това успешно бе проведена за втори път през 2020 г., а сега отново тръпнем в очакване на предстоящите вълнуващи часове, които ни предстоят.

Този път #1DayMore4Volleyball има специално послание. А именно, че волейболът е спорт за всички, независимо от възраст, физически или технически умения, независимо от нивото или лигата, в което участвате. Това е спорт, който приобщава, който разнообразява, но и много повече!

Българска федерация волейбол също ще отбележи Високосния ден в залата. БФВ организира специален мини турнир за подрастващи. Надпреварата, която е за момичета и момчета под 14 години, ще се проведе в зала "Христо Ботев" в София. Форматът ще включва три отбора във всеки пол или общо шест. Ще се играе по схемата "всеки срещу всеки" или отборите ще имат да изиграят по два мача.

От CEV са подготвили и допълнителен стимул, за да се включат и много любители на спорта. Ако се регистрирате през официалния уебсайт на CEV и споделите снимки или видеоклипове от вашето волейболно действие в този специален ден, вие попадате сред кандидатите за една от атрактивните награди. Ще се оценява високо вашата креативност, способност да мобилизирате хора или да насърчавате приобщаването на нови последователи.

Последвайте каналите на БФВ и CEV в социалните медии и официалния хаштаг #1DayMore4Volleyball, за да сте информирани за събитието.