Българският волейболен национал Виктор Йосифов ще играе за Топ Волей (Латина) през следващото първенство, съобщават медиите в Италия. Треньор на тима, който получи лиценз за местната Суперлига едва преди два дни, ще бъде бившият селекционер на България и настоящ помощник на Сърбия Камило Плачи.

Централният блокировач натрупа сериозен опит в Италия, след като четири поредни сезона носи екипите на три различни отбора от Серия А1. Йосифов игра последователно за Рома Волей, Каза (Модена) и Кастелана Гроте в периода 2009-2013 година. След това българинът премина в германския Фридрихсхафен. Миналия шампионат Виктор Йосифов беше в руския Губерния (Нижни Новгород).

Центърът е на 29 години и е висок 224 сантиметра. В България той е носил екипите на Омуртаг Волей, Шумен и Черно море. С националният отбор Йосифов печели бронзов медал на Евро 2009.

"Много съм щастлив да се върна да играя в Италия след две години в Германия и Русия и отново да работя с Камило Плачи. Познавам го добре и много го уважавам. Имах прекрасен период в Рим. Знам, че Латина не е далеч от там и е хубаво, защото познавам региона и областта", сподели самият Виктор Йосифов.