Треньорът на женския волейболен отбор Марица (Пловдив) Борислав Крачанов заяви, че трупането на опит в Европа е най-важното на този етап за отбора, а не резултатите. Крачанов говори след двубоя с полския шампион Група Азоти Хемик (Полице) в Шампионската лига, който маричанки загубиха с 0:3 гейма (20:25, 9:25, 20:25).

"След мача винаги можем да кажем, че е можело да направим още. Няма за какво да съжаляваме. Явно за момента това са ни силите. Те ни стигат да спечелим 20 точки срещу един от най-добрите отбори в Европа, което за нас като млад състав е от голямо значение.

Момичетата с такива мачове, тази борбеност, която показваха израстват още повече. Това за тях е безценен опит. Важното е тези млади да натрупат опит и самочувствие и в българското първенство да си свършим работата и да спечели шампионата.

Целта ни за мача в Румъния е да изглеждаме още по-добре и да бъде още по-подредени. Искаме да спечелим колкото се може повече точки. Важно е момичетата да показват добър волейбол и да трупат опит, който ще им помогне в бъдеще. Въпрос на време е нещата да се случат още по-добре", заяви Борислав Крачанов.

Разпределителката на Марица (Пловдив) Лора Славчева пък призна, че тимът е играл плахо.

"Мога да кажа, че първия и третия гейм играхме сравнително добре. Бяхме доста плахи, посрещането ни куцаше. Не вярвахме в себе си и излязохме уплашени. Притеснението може би ни повлия доста.

Особено в третия гейм накрая се разиграхме. Надявам се в Румъния да покажем това, което тренираме, да се забавляваме и да покажем емоция", заяви волейболистката на Марица.