Мъжкият волейболен отбор на Турция спечели втора победа на Евроволей 2019 и се класира за осминфинал. Югоизточните ни съседи се наложиха на Беларус с 3-1 (25-21, 26-24, 20-25, 25-19) и на теория могат да бъдат следващият съперник на "лъвовете".

За да се случи това е необходимо Турция да победи днес Финландия с 3-0, Русия да стори същото с домакиниа Словения и всичко това да стане с големи точкови разлики. В момента точковото съотношение на Словения е +51, а това на Турция -15. Тоест обща разлика от 66 точки за Словения, което на практика няма как да бъде преодоляно. На практика това означава средно във всеки един гейм загубилите да спечелят по 13 точки.

България взе гейм на Италия, но не успя да запише победа, следват 1/8-финалите

България взе гейм на Италия, но не успя да запише победа, следват 1/8-финалите

Националите ни регистрираха второ поражение в груповата фаза

Все пак нашите югоизточни съседи ще играят и за югозападните от Северна Македония, които временно са на четвърто място в класирането.

Адис Лагумджия заби 29 точки, а Бурак Гюнгьор добави още 17 точки. Ийт Гюлмезоолу се отличи с 14 точки.

Артур Удрис беше най-резултатен за Беларус с 21 точки (1 ас, 3 блока, 52% ефективност в атака), а Андрей Радзюк добави още 15 точки.

Турция: Арслан Екши, Адис Лагумджия 29, Бурак Гюнгьор 17, Ийт Гюлмезоолу 14, Догукан Юлю 6, Оузхан Карасу 5 - Бурак Мерт-либеро (Селчук Кескин, Емре Саваш 1, Метин Той 1)

Старши треньор: Недем Йозбей

Беларус: Константин Цюшкевич, Артур Удрис 21, Андрей Радзюк 15, Вячеслав Черепович 6, Сергей Бусел, Вячеслав Шмат 9 - Станислав Забровски-либеро (Сергей Антонович 3, Радион Мискевич 2, Роман Аплевич, Алексей Кураш, Иля Буров)

Старши треньор: Виктор Бекша.