Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов говори след победата с 3:1 над Австрия в квалификация за Евроволей 2021.

"Мога да кажа, че днес беше наистина трудно за нас, защото сме нов отбор, както видяхте. Играхме по-различно, защото има млади момчета. Играхме под напрежение, защото очевидно Австрия ни постави под напрежение със сервиса си и нямаше какво да губи. Това е силният елемент на австрийците, както и атаката им. Те успяха да ни разстроят играта, докато ние не играхме добре на сервис, а мога да кажа същото и за блокадата. Ако погледнете статистиката, ще видите, че те бяха по-добри от нас на сервис. Но мисля, че утре е нов ден и има ново предизвикателство", коментира Цецо Соколов.

"Надявам се утре да изиграем по-добър мач от днешния. Гледах Израел вчера и съм приятно изненадан, играе наистина добър волейбол на високо ниво. Ще се подготвим сериозно за срещата, както го правим за всеки един мач, и ще видим какво ще стане на полето. Сега трябва да си починем добре и да се подготвим добре за утре. Това е важно за нас, защото имаме четири мача в рамките на пет дена", добави той.

"Наистина не играх добре днес, но предпочитам да спечеля грозно, отколкото да загубя красиво. Днес не играх добре, но ние сме отбор - печелим като отбор и губим като отбор. Няма един играч, а много. Наистина съм доволен, че се борихме до края", каза още топреализаторът ни за победата срещу Австрия.

България стартира с победа битката за Евроволей 2021

България стартира с победа битката за Евроволей 2021

"Лъвовете" сразиха Австрия с 3:1