В последния мач от турнира за Купа Филипови 2000 в Бургас и от редовния сезон в Суперлигата домакините от ЛукОйл Нефтохимик (Бургас) надиграха ЦСКА (София) с 3:0 (25:23, 25:19, 25:19).

Този двубой обаче беше без значение за крайното класиране в турнира и спонсорът на състезанието Валентин Филипов връчи ценния трофей на капитана на Червените Николай Иванов. Диджеят в залата явно не беше в час с регламента на турнира и от самото начало настройваше зрителите, че Нефтохимик има шанс да спечели купата, заради което в края имаше и доста недоволни на трибуните.

Въпреки че старши треньорът на ЦСКА Александър Попов даде почивка на най-опитните си играчи Николай Иванов, Ивайло Стефанов, Даниел Пеев и Петър Атанасов, който влезе за малко в третия гейм, се получи един хубав и зрелищен мач, в който бургазлии, не без подкрепата на осмия си играч, публиката, победиха убедително.

Трима души станаха топреализатори на срещата с по 14 точки - Мартин Пенев и Красимир Стефанов от Нефтохимик и Филип Майо от ЦСКА, отбелязва bulgarianvolley.