Звездата на българския волейбол Цветан Соколов сподели, че е оптимист за бъдещето на националния отбор, макар че самият той планира да пропусне мачовете през лятото, защото има нужда от почивка. В интервю за Канал 3 Соколов коментира и избора на Любо Ганев за президент на федерацията, както и къде смята да продължи кариерата си от новия сезон.

"В момента руското първенство не е спряно заради коронавируса, но от колегите ми научих, че на 22 март ще има събрание, след което ще бъде взето решение дали мачовете да продължат. Срещите се играят без зрители. Предстои една финална шестица, но още няма яснота дали тя ще се изиграе", заяви Соколов.

България с право на седем участника в евротурнирите

България с право на седем участника в евротурнирите

Това стана ясно, след като бе публикувана обновената ранглиста на държавите, които членуват в централата на ЦЕВ

"Футболното и волейболното първенство бяха спрени, защото там ходят повече хора. В Казан всичко е спокойно. Няма нито един заразен в града, никой не ходи с маска. В центъра, където живея, няма никаква паника. Когато не е студено, много хора се разхождат. Аз се притеснявам по-скоро за семейството си, което е в България. Успокояващото е, че вирусът не е толкова опасен за младите, но възрастните трябва да се пазят. В Италия не взеха мерки в началото и виждате какво е положението. Говоря си с мои бивши съотборници и те са доста наплашени. В България се реагира по-адекватно и това би трябвало да помогне заразата да не се разпространи. Колкото до Русия, тук веднага затвориха границите, дезинфектираха навсякъде, а по летищата постоянно ни проверяваха с термометри", обясни диагоналът.

"Идването ми в Зенит беше риск. Имах нужда от подобен експеримент. Дали е бил успешен? тази година определено не направихме това, което трябваше, особено като се има предвид с какъв състав разполагаме. Понякога играем уникален волейбол, но друг път една точка променя цялата ни нагласа. Откакто излязох от България, не ми се беше случвало отборът ми да не прескочи груповата фаза на Шампионската лига. В Русия стилът на игра е различен и по-близък до моя. Още не знам дали ще остана. Имам оферти и от Русия, и от Италия. След финалната шестица всичко ще се разбере", сподели Соколов.

Любомир Ганев вече официално е президент на Българската федерация по волейбол

Официално: Любо Ганев встъпи в длъжност като президент на Българската федерация по волейбол

"Вече работим много ефективно по всички належащи въпроси"

"Още има разочарование, че с националния тим не се класирахме за Олимпийските игри, но е факт, че и на двете квалификации играхме добре. Отборът израства и ако продължаваме по този начин, ни чака добро бъдеще. Потенциалът е налице. Аз планирам да пропусна мачовете през лятото, защото имам нужда от почивка. Клубният сезон ме натоварва много както физически, така и псхически", призна Цецо Соколов.

"Мисля, че Любо Ганев има добро виждане за волейбола и ще е много полезен с контактите си. Нека да изчакаме. Сигурен съм, че новите лица във федерацията имат хубави планове и дано успеят да ги реализират. Дали новият селекционер на националния отбор трябва да е българин или чужденец? По-скоро съм на мнение, че за следващия олимпийски цикъл може да се гласува доверие на българин", заяви Соколов.

Отбор в Италия тренира, феновете притеснени

Отбор в Италия тренира, феновете притеснени

Волейболистите нямат право да ползват съблекалните и баните