Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов остана доволен от представянето на своя тим въпреки поражението с 0:3 гейма от турския Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) във втория мач на "жълто-сините" в Шампионската лига по волейбол за жени. Наставникът изрази увереност, че неговият отбор израства с всяка спечелена точка на международната сцена.

"От този мач може да извлечем само позитиви. Изправихме срещу отбор, който има много качествени състезателки и преди няколко дни завърши на трето място на Световното клубно първенство. Едва ли те са имали някакви притеснения от нашия млад състав. Радвам се, че момичетата показаха характер и се бориха здраво. Позитивите, които можем да извлечем, са много. Успяхме да се противопоставим на турския състав, на моменти дори играхме като равен с равен с тях. По този начин състезателките ни стават по-уверени и всяка една спечелена точка в Шампионската лига за нас е важна, за да може после да затвърдим позициите си в българското първенство. Със сигурност липсата на конкуренция във вътрешния шампионат повече ни пречи, отколкото да ни помага, но това е проблем, който не зависи от нас", започна Крачанов.

Пред погледа на Христо Стоичков: Марица (Пд) загуби втория си мач в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени

Пред погледа на Христо Стоичков: Марица (Пд) загуби втория си мач в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени

Вижте подробности

"Видя се, че когато ние сме по-спокойни, може да покажем игра, с която да стоим близко в резултата срещу толкова силен съперник. Нормално е младите ни състезателки на по 16 години да изпитват притеснение, особено когато направим серия от грешки. Преди началото на третия гейм си казахме някои неща, след които момичетата влязоха по-уверени и след това показаха съвсем различно лице, което е радващо", допълни старши треньорът на Марица (Пловдив).

Наставникът коментира и подкрепата, която неговият тим получи от легендата на българския футбол Христо Стоичков, който изгледа двубоя на живо от трибуните в зала "Колодрума".

"Много сме му благодарни. Доколкото разбрах, вчера се е завърнал в България от Световното първенство по футбол в Катар и веднага дойде да ни подкрепи. Той изпрати поздрав към клуба още в началото на сезона, постоянно е зад нас, подкрепя ни във всяко едно начинание и това ни зарежда с положителни емоции", завърши Борислав Крачанов.