Играещият спортен директор на Нефтохимик Теодор Салпаров заяви, че победата над Олимпиакос ще даде необходимата увереност на тима. Миналата седмица българският шампион спечели с 3:1 над "червено-белите" в турнира на CEV. Реваншът е на 14 февруари. 

"Малко отбори постигат резултатите на Олимпиакос в Европа. Представянето ни срещу тях показва, че трябва да играем по-силно във вътрешното първенство. Изживяхме трудно начало на сезона, а това се вижда и от нашето класирането до момента. Загубихме увереността ни след слабите резултати, но това е нормално, когато целите са високи. 

За първи път след след пристигането ми в Бургас залата беше пълна. Знаем, че нашият отбор е с голям потенциал и имаме нашите шансове за реванша, но и знаем, че Олимпиакос си остава фаворит. Хубаво е, че ще бъдем необременени, докато съперникът има за цел спечелване на турнира. Ще бъде доста тежко.

В първенството до момента не играхме на нивото на нашите конкуренти, но най-важни са плейофите. Там си проличават истинските качества. Разполагаме със състав, който може да защити титлата от миналата година. Хебър и ЦСКА също показват много добри игри", заяви Салпаров.

Салпаров говори и за евентуално завръщане на Матей Казийски и Тодор Алексиев в националния отбор.

"Надявам се Матей и Тошко да бъдат на разположение на тима. В предишните години Матей никога не е казвал, че обмисля да се завърне, но нека му дадем време. Думите му са голяма крачка от негова страна. Познава отлично методите на селекционера Силвано Пранди и е нужен на всички в националния отбор.

Много ми се иска отново да играем на олимпийски игри и е хубаво, че сме домакини на квалификацията. Ще се подготвим целенасочено и не е нужно да пътуваме и да се аклиматизираме към друго време. Не знаем защо Бразилия се отказа от домакинството на турнира през август, но това е добро дошло за нас. Ако се класираме за Олимпиадата, това ще помогне изключително много на младите", завърши Салпаров.