Един от лидерите на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров коментира предизвикатествата, които очакват "лъвовете" ни през това лято. България отново ще вземе участие в най-елитната група на Лигата на нациите, а през август ще играе и решителна олимпийска квалификация във Варна. 

"През 2009 година бяхме най-близо до европейска титла, ако бяхме победили Полша. 15 години съм в този отбор, Силвано е отличен специалист, доказан, той съумява да обедини отбора, ще има една дисциплина вътре, трябва да уважаваш мнението на треньора си. Има между 14 и 20 различни характера в отбора", коментира Салпаров.

Не трябва да подценяваме нито един отбор, равнището е изравнено, във Варна, определено е нашият град, публиката е с нас, Бразилия ги победихме там, няма от какво да се притесняваме. България се държи във волейбола, другите спортове вървят надолу, а ние сме на ниво, благодарение и на федерация, надявам се, да постигнем целите поставени пред нас, една Олимпиада е страхотно постижение, ако успеем да се класираме, имаме шанс дори за медал.

"Пловдив е волейболен град, сигурен съм, че залата ще е пълна, волейболът където и да отидем е обичан", каза още либерото по време на представянето на новата екипировка на волейболните национали.

Представиха новите екипи на националните ни отбори по волейбол

Представиха новите екипи на националните ни отбори по волейбол