България ще бъде без двамата си най-добри волейболисти Цветан Соколов и Тодор Скримов за мачовете от волейболната Лига на нациите през 2022 година.

Новината обяви лично селекционерът на държавния тим Николай Желязков в предаването Block Out.

Марица е на победа от осма поредна титла

Марица е на победа от осма поредна титла

Пловдивчанки се справиха с ЦСКА

"Говорих с почти всички най-добри български волейболисти преди старта на новия сезон. Цветан Соколов за съжаление цял сезон играе на инжекции. Има няколко контузии, които трябва да използва, за да може да бъде пълноценен в игра. Той ще пропусне Лигата на нациите през тази година, но в София ще му бъде изготвена специална програма за възстановяване, за да може да е здрав и на линия за Световното първенство", заяви Николай Желязков пред Спортал.

"В Тодор Скримов има една умора и неудовлетворение, от това че през последните години отборът не постигнал желаните резултати. Той също ще пропусне волейболната Лига на нациите, но изключително много се надявам да е част от отбора на България за Мондиал 2022. Соколов и Скримов са двама състезатели, които горят в играта и са истински професионалисти. Всички по-млади играчи в държавния тим могат само да се учат от тях, а Соколов и Скримов с удоволствие предават опита си на тези, които имат желание за рабата и развитие", добави Николай Желязков.