София ще конкурира Варна за град домакин на европейското първенство по волейбол през 2011 г., ако обединената кандидатура на България и Гърция успее. Това обяви председателят на ДАМС Весела Лечева след среща със столичния кмет Бойко Борисов. В първоначалния проект на двете федерации като градове домакини фигурират Варна и Солун.

"Целта ни е до 2011 година залата в столичния комплекс "Младост" да бъде готова и да кандидатстваме за европейското първенство по волейбол", каза Лечева, която се срещна и с главния архитет на София - Петър Диков.

Бойко Борисов посочи, че до края на този месец ще бъдат готови документите, необходими за изграждането на залата в "Младост". Капацитетът й трябва да е 5000 седящи места. Подобна зала трябваше да бъде издигната преди 20-ина година в "Люлин", но строежът й бе замразен, а основната конструкция още стои.

Той каза още, че Столична община ще съдейства за промяната на статута за предвидената от Лечева многофункционална зала на базата на ЦСКА на 4-и километър.

Има проект и за залата на мястото на стадион "Юнак". Лечева изтъкна, че изграждането на нови спортни съоръжения в столицата е жизнено необходимо заради новата ни кандидатура за домакинство на зимни олимпийски игри - тези през 2018 г.