Словения, която беше надиграна убедително от "лъвовете" в понеделник отстрани домакина Полша от Евроволей 2017. Тригеймовата победа с 25-21, 25-21, 25-19 постави на карта финансовия успех на надпреварата.

Смазваща статистика на "лъвовете" срещу Финландия

Смазваща статистика на "лъвовете" срещу Финландия

Българите достигнаха невероятни показатели

Полската публика е влюбена във волейбола, но пълни залите (и стадионите) само когато играе "Дружина полска". Преди две години в София словенците дадоха заявка за влизане в елита на европейския волейбол с победата си на четвъртфинал именно срещу Полша с 3:2 гейма. След това балканците станаха сребърни медалисти, а ние съжалявахме, че не можахме да играем финал срещу тях.

Поляците в целия турнир показаха, че са нестабилни въпреки френетичната подкрепа на публиката. В първия си мач те паднаха пред 65 хиляди зрители от Сърбия, а в понеделник срещнаха трудности срещу Естония.

Словенците играха в техния си стил с максимално използване на блокадата за омекотяване на топките в двете посоки и отлична защита. С характерното за бившата югославска школа хладнокръвие те реализираха точка след точка и отчаяха многобройното дамско присъствие.

Снимка 310280

Източник: cev.lu

Довечера от 18:30 часа Словения ще играе срещу Русия. Руснаците победиха в същата зала в Краков с 3:0. Но и трите гейма вървяха точка за точка и бяха решени след оспорвани разигравания в края.

Победата на Словения премести българския мач и той ще започне от 21:30 часа и ще се засече с футболната квалификация България - Швеция.

Снимка 310282

Източник: cev.lu