Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди коментира състоянието на тима ни преди началото на Евро 2019.

Специалистът се надява на добър старт на надпреварата:

"Видях доста положителни неща в последните два мача, но имаше и негативни. За мен е важно, че в момента се намираме там, където очаквах. Близо сме до основната цел - да изградим един балансиран отбор.

Не смятам, че сме готови на 100 процента. Не съм сигурен, че има някой отбор, който е напълно готов. Искам да стартираме силно и това да ни помогне да постигнем максимума във важните мачове.

Доволен съм от подготовката и всичко зависи от представянето на полето. Знаем, че няма нищо сигурно на този свят. Искам да започнем по най-оптималния начин в четвъртък срещу Гърция. Моята първа цел да спечелим първия мач, втората цел е да победим във втората среща", заяви Пранди пред медиите.

България ще е домакин на Евроволей 2021

България ще е домакин на Евроволей 2021

Първенството ще се проведе в четири държави

"Няколко дни след мача с Бразилия не се чувствах добре емоционално. Бях много ядосан от пропуснатите възможности. Трябваше тези дни да отминат, за да насоча вниманието си към европейското първенство.

Всички останали успяха да изтрият от съзнанието си този мач. Горчивината от загубата остана, но останаха и позитивните неща от играта ни. Хубаво е да се съсредоточим върху тях за следващите ни мачове", каза още италианският специалист.

Последна тренировка на волейболните национали преди отпътуването им за Франция

Последна тренировка на волейболните национали преди отпътуването им за Франция

Заниманието е от 17:00 часа в столичната зала "Христо Ботев"