Селекционерът на България - Силвано Пранди говори пред медиите по време на откритата тренировка на "лъвовете", част от подготовката на тима за Олимпийския квалификационен турнир във Варна.

"Преди всичко целта ми е да превърна отборът в добра хомогенна смес, която да има обща цел, както вие казахте. И в ежедневната работа, която правим, виждам един постоянен спортно-технически прогрес, така че това ми харесва. За всеки един треньор времето винаги не стига, винаги може още малко, но реалността е такава, че не разполагаме с това време. Трябва да се съобразим с тези ограничения и да извлечем максимума, от това, което можем. Ако се мисли, че в рамките на тези три седмици, ще може да станем по-добър отбор от Бразилия, не бих се съгласил с това. Но от друга страна, това, което мога да кажа със сигурност е, в рамките на времето, с което разполагаме, ще станем по-добър отбор, от това което показахме до момента".

"Това, което със сигурност ще трябва да подобрим в оставащото време, е системата на игра, както в нападение, така и в защита. Всеки един отбор, който има претенции, трябва да има баланс във всичките си елементи. Това е нещото, върху което трябва да поработим. Със сигурност мога да кажа, че отборът ни ще играе по-добре, когато има по-голяма ефективност и комуникация между защитата и атаката. Това е по-важното за мен".

В продажба са билетите за олимпийската квалификация във Варна

В продажба са билетите за олимпийската квалификация във Варна

Срещите са от 9 до 11 август в Двореца на културата на спорта