Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че ще говори отново с Матей Казийски, но шанса той да се завърне в тима е само теоретичен.

"Може да се каже, че посветих едно определено време за това да проуча възможността и да опитам, за да се върне Матей Казийски в националния отбор. Трябва да призная, че първоначално открих едно благоразположение от негова страна към това да проведем такъв разговор заради неговото отношение към мен.

Снимка 416904

Източник: LAP.bg

Но след близо 2 месеца, в които имаше всякакви коментари, изчаквания и така нататък, неговият финален отговор беше "НЕ!". Поради негови лични мотиви той не се чувства готов да бъде на разположение на националния отбор.

Естествено, че до крайния срок, когато трябва да предадем окончателния списък от състезатели за Лигата на нациите остава на теория някакъв шанс той да промени решението си.

Със сигурност аз ще проведа още един разговор с него, но..., защото смятам, че ще бъде плюс за световния волейбол играч от неговия калибър и с неговата класа, да се появи на сцената на най-високо ниво", коментира Пранди на дадената от него днес пресконференция.

Силвано Пранди ще бъде официално представен като селекционер на България

Силвано Пранди ще бъде официално представен като селекционер на България

Под негово ръководство "лъвовете" спечелиха бронзовите отличия на Европейското първенство