Шампионът във волейболната Суперлига при мъжете Нефтохимик 2010 също подкрепи кандидатурата на Любо Ганев за президент на Българската федерация по волейбол и свикване на Извънредно общо събрание на федерацията.

Любомир Ганев вече официално е кандидат за президент на БФВ

Любомир Ганев вече официално е кандидат за президент на БФВ

Легендарният волейболист иска да постави фокус върху детско-юношеската школа

"С дълбоко уважение към постиженията и заслугите на настоящия президент на БФВолейбол, смятаме, че е време той да се отдаде на заслужен отдих. Убедени сме, че ръководството на федерацията трябва да бъде поверено на енергичен и професионален екип, който да си поставя високи цели за развитието на българския волейбол и да преследва тяхното постигане с ясни, прозрачни и ефективни методи. В предложената от Любомир Ганев платформа виждаме добра основа за качествена промяна в цялостната концепция за развитие на българския волейбол, а в неговата личност - човек, напълно отдаден на каузата Български Волейбол и способен да обедини клубовете в името на тази кауза. Това ни дава основание да подкрепим неговата кандидатура", гласи съобщението, разпространено от клуба.

По-рано през деня други пет клуба заявиха подкрепата си за кандидатурата на Любо Ганев. С това клубовете, застанали зад инициативата за промени в ръководството на волейболната централа стават 57.

Вчера инициативният комитет внесе искане за свикване на извънредно изборно общо събрание на 16 януари догодина. Управителният съвет на федерацията трябва до две седмици да се произнесе по внесеното искане.