Грандиозен скандал е на път да взриви националния отбор по волейбол за жени, научи "Тема: спорт". Селекционерът Драгутин Балтич е нарушил работните си правомощия и е предложил услугите си на две от водещите ни състезателки.

Словенецът изпратил SMS-и на Христина Русева и още едно от момичетата. На тях той е отправил странни “оферти”, като ги е поканил в стаята си.

Всичко щеше да е добре и в рамките на допустимото, ако не ставаше въпрос за визита в 2 часа сутринта, която няма нищо общо с евентуалната дискусия около тактическите елементи на играта. Освен това на единия SMS пише: “чукни три пъти, за да разбера, че си ти, и бъди дискретна”.

В момента волейболистките ни са във Варна на подготвителен лагер за Европейското първенство в Сърбия и Италия. Именно в грандхотела, където е настанен отборът, се разиграва този скандалната ситуация.

Русева се е оплакала на ръководството от поведението на Балтич, като е съобщила за скандалните му предложения и на своя приятел – баскетболния ни национал Александър Янев. Не е ясно как точно са се отнесли от волейболната федерация по случая, но се знае, че той не е първият подобен.