Пловдив ще приеме догодина един от турнирите от мъжката волейболна "Лига на нациите". Мачовете ще се играят в зала "Колодрума".

България иска да приеме олимпийски квалификации в най-силните ни спортове

България иска да приеме олимпийски квалификации в най-силните ни спортове

Министър Кралев уточни, че трябва да сме провели отлично европейски и световни първенства

Заместник-председателят на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев е изпратил писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев, което гласи следното:

"Многофункционална спортна зала "Колодрума" отговаря на най-високите изисквания, необходими за провеждане на международни състезания по волейбол. Ето защо ръководството на Българската федерация по волейбол има честта да предложи на Община Пловдив да домакинства турнир от волейболната лига на нациите за мъже".

По тази причина турнирът е изключително важен за класирането на отборите за финалите на Волейболната лига на нациите през 2019 година".

"За Пловдив е чест да бъде град домакин на турнир по волейбол от такъв висок ранг, а Община Пловдив ще съдейства за неговото провеждане", сподели кметът Иван Тотев.

"Разбира се това е още едно доказателство, че многофункционална спортна зала "Колодрума" е една от най-добрите зали в страната, тъй като в нея може да се организира подобно авторитетно мероприятие и да посрещне както отбори по волейбол на световно ниво, така и техните фенове", допълни градоначалникът.

Турнирът ще се състои от 28 до 30 юни 2019 година и в него освен българските национали ще играят още силните състави на Сърбия, САЩ и Иран.