Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде пресконференция, за да изясни ситуацията около скандала с либерото Владислав Иванов. Той е готов да върне Лимона в отбора, подготвящ се за Световното първенство в България и Италия:

"Реших в последния момент днес с тим мениджъра Стефан Чолаков да направим една пресконференция за да няма ощетени медии.

Явно има интерес около случилото се с Владислав Иванов. Принудително трябва да кажа и моята позиция за случилото се за да няма интерпретации.

От тук насетне няма да отварям темата, защото не мисля, че трябва да влизаме в обяснителен режим за неговия отказ да продължи да участва в подготовката, защото аз не съм го освободил от отбора.

Ако искате да отиде акцента дали съм му теглил една майна, да теглил съм му.

Основната причина е отказът му да влезе в игра. Когато отборът губи моите очаквания са хората, които влизат е не да си разходят татуировките по игрището, а да влезнат на максимум. Те влизат в тежка ситуация. Казах на почивката: "Момчета така не се влиза".

Това е нормалната треньорска логика. Тука не говорим дали някой сгрешил. Не грешат тези, които не играят. "Влизаме да се бием да обръщаме гейма".

Реакцията на Владислав Иванов е: "Аз няма да вляза да играя, да влиза Теодор".

Теглих му майната и съм готов да тегля майната на всеки, който отказва да играе. И нека да съм грешен. Аз мога да си изпусна нервите.

Снимка 375094

Източник: LAP.bg

"Да ти *** майката" и на "майката ***", е като добър ден. Ако съм го записал колкото пъти се е псувал с някой от състезателите трябва да имам един огромен тефтер. В един такъв колектив няма такава тежест и такова значение. Това е мъжки национален отбор по волейбол, а не националната опера и балет.

Не съм имал никакъв конфликт с него. Молил съм го 30 пъти да дойде да играе. Никога не е имало лошо отношение към него. Отказът е пагубен за всеки отбор. Как съм реагирал е друга тема.

След мача казах че ние сме мъже и очаквам да реагират като мъже. Не искам на мен да се извини, а да се извини на отбора.

Сутринта той си е събрал багажа и си е отишъл. Следващите два дни бях болен в изолация, за да не плъзне вируса.

Тоя микрофон не ми е удобно да го държа. Чувствам се като певица.

Те не са приятели или любовници за да им казвам това, което им харесва. Най-често това го виждам в България. Такава глезотия. Работил съм с американци, които казват "Yes coach, common". Като малки деца сме, които вече не искат да си играят на кофички.

Влиза като умиращ лебед с кисела физиономия с думите "О, трябва ли да вляза сега". Никога не съм имал пререкания с него. В спорта много демокрация няма. Това ни бърка много. Няма да има резултат следващите 300 години. Сега треньорът не може да се скара, да напсува. Сърбите ако ги чуете ще ви заболеят ушите.

По-добре да беше отишъл в "Съдебен спор". За там е темата.

Има шанс да се върне в отбора. Аз обичам мъжките неща. Знаем, че е обидчив. Тия, които са ме плюли съм им подавал ръка".