Петима ключови волейболисти тренират на облекчен режим. Това са: разпределителят Георги Братоев, центровете Теодор Тодоров и Николай Николов, както и диагоналите Боян Йорданов и Даниел Милушев.

Ивайло Стефанов на 45 години

Ивайло Стефанов на 45 години

Ветеранът възнамерява да играе и през новия сезон

"Ситуацията е не е розова. Наистина малко множко ни дойде, но в крайна сметка това е част от спорта. По големият проблем е, че сме ограничени с времето и трябва да обявим състава за Мондиала", каза Пламен Константинов пред БНТ. До края на месеца трябва да бъде предаден списъкът от волейболистите, които ще представят България на Мондиал 2018.

"Ще задържим топката до последния ден. Това са реалностите, отново ни преследват контузии. А времето ни притиска. Затова ще чакаме буквално до последния възможен момент. Искам да видя кои ще бъдат в състояние да се готвят за световното", завърши Константинов.

"Лъвовете" в момента тренират в София, като селекционерът набляга основно на физическата подготовка. В понеделник състезателите заминават за Белмекен, където ще останат до 11 август. След това те ще се преместят във Варна, където е първият им мач от Световното на 9 септември.

Снимка 364004

Източник: fivb.org