Наставникът на дамския волейболен отбор на Берое Петър Дочев беше гост на предаването "Златният гейм" на Диема спорт, където коментира представянето на своя отбор през завършващия сезон.

Доби Рабаджиева и Фенербахче загубиха първия полуфинал в Шампионската лига

Доби Рабаджиева и Фенербахче загубиха първия полуфинал в Шампионската лига

Имоко Волей Конелияно с чиста домакинска победа

Според него проектът в Стара Загора е от голяма полза за женския волейбол и се развива положително. Той изрази огорчението си от отпадането на полуфиналите срещу Левски, което според него е следствие на тенденциозно съдийство в решителния трети двубой.

"За мен компилацията между мъжки и женски волейбол е добра. Има специфика, с която всеки един треньор трябва да се съобрази. От Лукойл отидох в Берое, но да не забравяме, че и преди Лукойл съм работил с жени. Даже тези няколко години с Лукойл ми дадоха някои нови идеи за Берое. Мисля, че беше в полза на женския волейбол това, че пренесохме някои неща от мъжете.

Нов проект е Берое, отбор на 2 години, за тези 2 години надгражда и като резултати и като игра. Мога да изразя моите съжаления, че един доста солиден сезон не донесе това, което желаехме, а именно да играем финал с Марица. Добро стъпване на европейската сцена, стигнаха до един от грандовете. Един безценен опит и смятам, че беше в полза на женския волейбол и на този нов проект това, което се случи.

От години наред женското първенство е с много ниска средна възраст. Това, което се опитахме да направим с Берое, да съберем един състав от 13-14 момичета, които да са конкурентноспособни, това ни даде много позитиви. Всяка една среща с Марица ни обогатяваше и надграждаше.

Това е една от разликите между мъжкия и женския волейбол, никога не знаеш какво може да очакваш от отбора си. Един волейбол, който страшно ми допадаше през сезона, за двайсетина дни видях друг отбор. Това се случва в женския волейбол. Изгубихме домакинското предимство, изправихме се с Левски в по-неизгодна позиция. Но това, което се случи в последния двубой, при 1:1 мачът, по-скоро вреди и ощетява женския волейбол. Едно главно действащо лице съдията Кирил Стоянов, който тенденциозно подари мача на Левски. Недостойно поведение за него от страна какъв човек е, от страна какъв професионалист е.

Заедно играхме с ЦСКА навремето, сега е съдия. Познаваме се доста добре. Самият факт, че и в двата двубоя в София беше съдия, успяхме и след първия двубой да си разменим няколко приказки. Страшно разочароващо е това, което се случи. По този начин отблъскваш и деятелите. Категорично през целия двубой, във всяка една спорна ситуация топката отиваше за Левски, категорично бяхме ощетени.

При такъв изравнен двубой това е страшно много. Дори да погледнем статистически на двубоя, чисто математически сме по-добрият отбор в този мач, което означава, че наистина е имал страничен фактор, който е повлиял.

До пет часа преди двубоя все още не се знаеше какъв ще е нарядът, бях страшно изненада, че за втори мач в София той е съдия. Беше грозно това, което сътвори господин Стоянов.

Категоричен съм, че ако бяхме стигнали до финал с Марица, двубоите за титлата щяха да са доста по-интересни".