Според всекидневника "Меридиан Мач" Николай Желязков ще смени италианеца Силвано Пранди като старши-треньор на българския национален отбор по волейбол. Според повечето членове на Управителния съвет наставникът на шампиона Нефтохимик може да успокои нажежените страсти в "прайда на лъвовете".

Волейболното вечно дерби ЦСКА - Левски ще се играе в четвъртък

Волейболното вечно дерби ЦСКА - Левски ще се играе в четвъртък

Срещата Добруджа - Славия също е с променен начален час

Световноизвестният специалист беше оставен начело на тима след провала на Сверо 2091, но при условие, че използва в бъдеще всички най-добри, независимо от проблемите между него и волейболистите.

Пранди натири от тима месец преди олимпийската квалификация опитните бойци Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Учиков, Николай Николов и Владислав Иванов. Ширеше се мнение, че те са били по-добри от заместниците си.

Все пак съществува възможност, че Пранди може да се оправдае личната си преценка, че в края на годината братя Братоеви, Учиков и сие не се намират в нужната форма за да попаднат сред неговите избраници за олимпийската квалификация в Берлин.

Според либерото тима ни, играещия спортен директор на Нефтохимик Теодор Салпаров след Евро 2019, шансът за класиране за игрите в Токио е нулев. Освен България за една квота през януари ще се борят домакинът, европейският шампион Сърбия, вторият от Евро 2019 Словения и силните тимове на Франция, Холандия, Чехия и Белгия.