България победи очаквано, но трудно отборът на Египет в първа среща от квалификационния турнир във Варна.

"Добро начало за нашите момчета, преднина в точките и бързо спечелен първи гейм с 25:11. Без съпротива от страна на нашия противник. Този развой на събитията от първата част, свали концентрацията на нашите момчета, което се отрази на представянето във втората част. Нашия противник се адаптира и използва умело нашето отпускане, демонстрирайки на какво е способен. Резултатът започна да се движи точка за точка, което не беше в наша полза", коментира бившият национал Николай Иванов.

"Дали тази игра, която показвахме срещу отбора на Египет, ще бъде достатъчна, за да прегърнем Дарума и да подпечатим визите за Токио 2020? Времето ще покаже. Няколко аспекти от този мач, какво се видя? Липсата на контролни срещи за дълъг период от време се отразиха на синхрона на този състав, който излезе срещу Египет. Имаше напрежение и припряност в действията на нашите волейболисти. Други компоненти от нашата игра, които срочно трябва да се подобрят до мача с Бразилия са:

Играта на блокада в тази среща се забеляза, че в големи промеждутъци от мача нашият отбор не се справяше с организирането на блокада, както в центъра, така и в края на мрежата. Когато топката е на главата на разпределителя близко до мрежата, може да се приеме слабото противодействие, но когато топката се подава от дълбочина и има само две опции за атака, трябва да се изгради качествен събран блок, даващ възможност за организиране на контраатака. Именно контраатаката е следващият компонент, който трябва да подобрим. В този мач не винаги се вземаха правилните решения при контраатака. С отбори като Египет, това не се оказа фатално, но с отбори като Бразилия всяка пропусната възможност може да е от съществено значение за класирането на отбора.

Цветан Соколов направи феноменален мач, завършвайки с 28 точки и най-голям принос за победата. Въпросът тук е, ще може ли Соколов да издържи три последователни мача при това натоварване? Ако искаме да разчитаме на успех, трябва нашата атака да бъде по- добре балансирана и всички останали нападатели да подобрят своите показатели, ако искаме да се поздравим с успех. Да пожелаем успех на нашите волейболисти и да имат късмет", добави Иванов.

Димо Тонев: Срещу Бразилия ще бъде тежко

Димо Тонев: Срещу Бразилия ще бъде тежко

"Силвано Пранди не е магьосник"