България ще е домакин на трети голям турнир през годината. След Европейската златна лига и Европейското първенство за жени сега е ред на световното за младежи, което приемаме заедно с Италия. Треньорът на нашите Найден Найденов даде интервю за сайта на БФ Волейбол.

"Лъвчетата" започват срещу Бахрейн на световното до 21 г.

"Лъвчетата" започват срещу Бахрейн на световното до 21 г.

Първенството на планетата е от 23 септември до 3 октомври

Остават два дни до старта на световното първенство. Готов ли е нашият отбор?

- Вярвам, че е готов. Естествено винаги има какво да се подобрява. Трябва да надградим във всеки елемент - и в защита, и в сервис, и в атака. В официалните мачове сигурността и адреналинът ще се повишат и съм сигурен, че играта ни ще се подобрява.

Какво е впечатлението ви от съперниците в групата?

- За съжаление не успяхме да намерим информации за Полша и Куба. Хубавото е, че играят преди нас и ще можем да ги наблюдаваме. Според това ще изградим тактиката си.

Каква е реалната цел на България на турнира?

- На първо място - да побеждаваме! За класиране не искам да говорим. Разбира се, дано стигнем възможно по-напред. Това е целта ни като отбор. Искам да играем със самочувствие. Дано да стигнем до финалите.

До колко ще помогне фактът, че сме домакини?

- Феновете са безспорен фактор. Надявам се, че момчетата ще ги възприемат като нещо положително, защото понякога има обратен ефект.

Все още няма обявено решение за публиката. Колко е важна тя?

- Много е важна, но аз не се занимавам с този казус. Вярвам, че властите ще допуснат публика, че тя ще е много и ще ни подкрепя пламенно.

Колко от вашите момчета са готови да бъдат национали в първия тим на България?

- Истината е, че имат много да учат. Някои от тях са готови и веднага да продължат в мъжкия отбор. Всичко зависи от тях. Трябва да се развиват правилно в клубовете си и най-вече сами да си помогнат.

Любо Ганев: Хубавото е, че се класирахме за световното

Любо Ганев: Хубавото е, че се класирахме за световното

Трябва да се върне пламъкът в очите на волейболистите ни, смята той