Селекционерът на България Найден Найденов изрази задоволството си от представянето на отбора при победата с 3:0 над Куба във втория мач от Световното първенство за мъже до 21 г. С новия чист успех българският отбор си гарантира класиране в топ 8 и във втората групова фаза, където да продължи битката за топ 4.

"Първо искам да благодаря на момчетата, че изиграха мача по най-правилния начин. Това, което им беше поставено като тактически задачи, го изпълниха. Вследствие на това нещата се улесниха и успяхме убедително да спечелим тази среща. Смятам, че момчетата успяха да се справят на 80% с тактическите указания.

Хареса ми, че се допуснаха малко грешки. Това и коментирахме - че срещу този отбор не трябва да се греши, трябва да им дадем възможност да играят, когато не сме сигурни. Без да съм видял точно статистиката, във втория гейм имаме три грешки, което говори точно за зрялост и правилно мислене", заяви Найден Найденов.

"Винаги има какво да се иска да се подобрява. Идеални няма. Да, направихме много голяма крачка, но трябва да продължим напред. Има какво да коментираме, за да подобрим още една идея представянето си е да бъдем още по-убедителни. Защото момчетата наистина го могат. Просто трябва да влязат в ритъм. Надявам се, че по-нататък ще се представят още по-добре", добави селекционерът.

На въпрос за амбициите и конкретната цел, която преследва отборът след преминаването на първата фаза, Найденов отговори: "Следващата цел е да продължаваме да побеждаваме. Целите са ясни и аз не искам да ги коментирам пред всички, момчетата ги знаят. Мисля, че крачка по крачка трябва да преследваме свята цел. След второто място на 19-годишните целта е ясна - без да го коментираме много, защото не е психологически правилно. Но самите момчета са осъзнали, че трябва да се опитат да стигнат максимално напред."

Треньорът обмисля да даде шанс и на други момчета от отбора да играят в третия двубой от Група В - срещу Полша в неделя от 19 часа.

"Ще помисля. Може би ще дам възможност на някои момчета да поиграят срещу Полша, защото е хубаво всички да бъдат в добра кондиция. Не се знае другиден дали на някой от тях няма да се наложи да влезе да помогне на отбора. Затова е важно момчетата да са в кондиция", каза Найденов.

И изрази надежда, че най-късно за изключително важните мачове от втората групова фаза от понеделник до сряда властите ще вземат "най-правилното решение", за да се радва отборът на подкрепа на родна земя, разбира се, при стазване на всички нужни изисквания.

"Лъвчетата" победиха Куба и продължават в първата осмица на Световното

"Лъвчетата" победиха Куба и продължават в първата осмица на Световното

Успех за момчетата и във втория им мач от Група В