Старши-треньорът на Сливнишки герой Мартин Стоев заяви за BGvolleyball.com, че всеки трябва да си извоюва класирането в елита, а не да бъде поканен там, както стана с някои клубове през настоящия сезон.

"Доволни сме, изпълнихме си задачата. Постигнахме този успех от раз, защото именно през настоящия сезон си поставихме задачата да влезем в Суперлигата. През миналия шампионат завършихме на второ място и по право бяхме поканени да играем още тази година в елита, но ние не бяхме готови, нито като клуб, нито като състезатели, нито като пари. Отказахме поканата.

Александър Попов е новият треньор на Хебър

Александър Попов е новият треньор на Хебър

За момента договорът на специалиста е до края на сезона

Смятам, че трябва да си извоюваш класирането в Суперлигата, а не да бъдеш поканен. Защото, когато спечелиш нещо, то остава за града и за клуба. А една покана никъде не остава. Искахме да си извървим нашия път от нулата до Суперлигата. Тази година изпълнихме целите си. Действахме рационално, не се губи нито време, нито пари.

Общината винаги ни е подпомагала, не само финансово. Ползваме базата безплатно, а това е много важно. От есента ще имаме леглова база, да кажем нещо като малък хотел или голяма къща за гости, която ще бъде използвана от състезателите за почивка или за живеене. Имаме много планове, като правим стъпка по стъпка за осъществяването им", каза Стоев.

Цветан Соколов: Надявам се, че ще успеем да покажем потенциала си на Световното първенство в Русия

Цветан Соколов: Надявам се, че ще успеем да покажем потенциала си на Световното първенство в Русия

"В момента имаме млад отбор. Нужно ни е време да се сработим"