Националният отбор на България за юноши под 19 години продължава успешното си представяне на Световното първенство в Иран, като се класира за полуфинал. Нашите надиграха еврошампиона Италия и ще имат възможността да се борят за медали. Старши треньорът Мартин Стоев изрази задоволство от отборния дух и воля на момчетата.

България U19 е полуфиналист на Световното в Иран!

България U19 е полуфиналист на Световното в Иран!

Селекцията на Мартин Стоев се справи европейския шампион Италия

"Много труден и тежък мач. Но ние знаехме това и се бяхме подготвили. За да спечелиш срещу Италия, трябва да си изработиш сам точките. Определено не не направихме най-добрия си мач. Важнто е, че спечелихме! Много го искахме и успяхме да го постигнем. Сервисът не ни вървеше. Имаше доста грешки и затова в средата на четвъртия гейм дадох указания да се намали риска на сервис за сметка на грешките. Да разчитаме повече на болкада и защита, което ни доведе до победата. Важен фактор за успеха бяха и смените. Хората, които влязоха отвън, се справиха много добре.

Победихме с отборен дух, воля и голямо желание.

В петия гейм имаше важен момент, в който съдиите отсъдиха наша точка за другия отбор. Но преодоляхме тази трудност, момчетата спасиха два мачбола и на свой ред надделяхме. Най-важна е победата!

Сега започваме да се готвим за полуфиналния мач, в който срещаме Бразилия или Русия. Надявам се да запазим тази линия и да се борим за нова победа."