Волейболният Сливнишки герой (Сливница) отпадна от участие в първенството на Efbet Супер Волей за новия сезон 2022/23, стана ясно след заседание на НВЛ. Клубът не покри финансовите изисквания за елита.

Досегашният старши треньор Мартин Стоев, който бе готов със селекцията за предстоящия шампионат, изрази огромното си разочарование от създалата се ситуация. Той заяви за BGvolleyball.com, че напуска клуба, а ето още от какво каза за бъдещето:

"Причината за отпадането на Сливнишки герой от елита е, че Община Сливница намали бюджета на тима за новия сезон със 75%. При положение, че отборът е общински и Общината осигурява 80% от финансирането му, едно такова драстично редуциране на средствата довежда до невъзможност да бъдем в първата група. Казаха, че няма пари и, че Общината е закъсала финансово. Дали това е така, не знам със сигурност. Но с този ход те закриват волейбола в Сливница.

Аз няма да се занимавам повече със Сливнишки герой. Излизам от Управителния съвет. Клубът е създаден от Общината, на следващото Общо събрание ще приключа моето участие. Какво ще стане с този клуб не мога да гадая".

12 отбора във волейболния ни елит през новия сезон

12 отбора във волейболния ни елит през новия сезон

Дунав и Сливнишки герой не попадат в тази графа