Бившият състезател Мартин Стоев заяви в интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ1, че би застанал начело на мъжкия национален отбор по волейбол.

Той добави, че би се нагърил с отговорността да класира тима на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г., но не и на тези в Париж през 2024 г.

"Не мога да кажа дали ще съм следващия селекционер на националния отбор. Това може да го каже само Българската федерация по волейбол. Още не съм получавал предложение. Казвал съм, че бих приел поста в дългосрочен план - поне до квалификацията за Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. И в най-смелите ми мечти не съм си представял класиране за Игрите в Париж", сподели той.

"С оглед на игрите, които показваме, имам съмнения относно класирането ни на Игрите в Париж. Последните години не сме показали нищо. Аз не видях отбор, а група от хора, които нямат абсолютно никакво желание да играят за националния отбор. Друга част са демотивирани. Имаше и 2-3 млади ентусиасти, които угаснаха с течение на времето", допълни той.

Под ръководството на Мартин Стоев волейболистите завоюват бронз на Световното първенство през 2006 г. и бронз от Световната купа през 2007 г.

"Лъвиците" отпаднаха от Световното първенство по волейбол

"Лъвиците" отпаднаха от Световното първенство по волейбол

Допуснахме съкрушителна загуба от Канада