Капитанът на женския национален отбор по волейбол на България Христина Вучкова подписа с Марица (Пловдив). През последните 10 месеца волейболистката, известна с прякора си Паяка, бе извън игра, защото вече стана майка. 

Тя вече се присъедини към тренировките на "жълто-сините" и се готви да подсили тима за битките в Шампионската лига и мачовете от НБЛ. 

"Обстановката тук винаги е много приятна. Познавам се с всички. Ще имам и възможността да опозная Пловдив. Осъзнах каква отговорност е да имаш дете. Детето ми е кръстено на баща ми - Христо. Организацията в Марица е на много високо. Това е най-доброто място в България да се завърнеш след период без волейбол. Тук ни подготвят на високо ниво, обръщат ни внимание на отделните елементи. За мен няма друг отбор в България, който да се грижи толкова много за състезателките си. Искам да благодаря на целия клуб, че ме приемат и ми помагат за възстановяването ми. Аз ще им се отблагодаря като се надявам да помогна.

Винаги мисля положително на нещата. Определено ще ни е трудно в Шампионската лига; там нивото е друго. Рускините играят много силен волейбол. Мисля, че можем да победим РК Кан (Кан). Ако обаче направим изненада срещу някой от руските отбори ще е повече от прекрасно. Аз правя всичко възможно да се завърна в националния отбор за олимпийската квалификация. Можем да направим едно много добро представяне в Холандия. Пожелавам си да сме здрави, щастливи и Марица да изпълни целите си", заяви Паяка пред volleymaritza.bg.

Марица отложи мача си със Славия заради контрола с Галатасарай

Марица отложи мача си със Славия заради контрола с Галатасарай

Българките ще играят днес с турския гранд в Истанбул