Волейболните шампионки на страната при жените - Левски Сиконко, ще върнат визитата на ВК Марица и ще гостуват днес на пловдивчанки за контрола под тепетата. Мачът е следобед от 16 часа в спортната зала на „Лаута”.

В началото на септември, преди участието си в Балканската клубна лига, маричанки и сините също играха контрола, но в залата на Левски Сиконко в София. Тогава пловдивчанки победиха с 3:1 и сега софиянки готвят реванш преди старта на женското волейболно първенство, което се открива другата седмица.

Междувременно девическият волейболен тим на Марица-старша възраст, загря за старта на започващото в неделя волейболно първенството при подрастващите с победа последната си контрола.

Младите маричанки разбиха с 3:1 силния тим на „Казанлък волей” в завързана проверка, играна в града на розите. Така жълто-сините чакат спокойно първия си мач от първенството, в който в неделя от 14 часа на „Лаута” приемат „Тунджа”/Ямбол/.
В контролата пловдивският тим бе съставен от няколко от момичета от девическия отбор на клуба до 15-годишна възраст, който тази година ще играе в шампионата на младшата възраст. В тази възрастова група жълто-сините през миналото първенство спечелиха вицешампионската титла на страната.

С решение на ръководството старшата възраст на маричанки тази година пък ще бъде водена от треньорката от школата Атанаска Атанасова-Никифорова, който ще тренира и ще води също и клубния отбор при младшата възраст.