УС на БФВ избра италианеца Лоренцо Мичели за селекционер на женския национален отбор на България, а след заседанието президентът на волейболната федерация Любо Ганев говори за взетите решения:

"Първа точка на УС бе изборът на старши-треньор на женския национален отбор. Утвърдихме за този пост Лоренцо Мичели. От 23 присъстващи, той бе избран с 16 гласа "за", три против и четирима въздържали се. В момента е треньор на френския Волеро Льо Кане, където играе Ева Янева. В неофициалната световна класация за треньори, Мичели заема 45-та позиция. След като бяха съпоставени всички кандидатури, за неговия избор надделя опитът и постигнаните резултати. А постиженията му са многобройни, както на клубно, така и на национално ниво. На женския ни национален отбор вече се обръща внимание наравно с мъжкия и беше напълно редно да му бъде дадено най-доброто, за да може да продължи успешно напред.

Марица (Пловдив) напусна достойно Шампионска лига

Марица (Пловдив) напусна достойно Шампионска лига

Маричанки загубиха от Динамо - Ак Барс (Казан) с 0:3

В договора ще бъдат записани много ясно целите, които ще бъдат поставени - спечелване на Европейската златна лига, финалите на които ще бъдат в Украйна, спечелване на Чалъндж турнира, който стана вече с осем отбора, както и класиране в осмицата на Световното първенство. Постигането на тези цели ще бъде гаранция за удължаването на неговия договор. Засега контрактът е за една година. Ако целите бъдат постигнати ще бъде удължен.

Това, че е старши-треньорът е чужденец не ме притеснява. По скоро ме притесняваше, че има само една българска кандидатура. В интерес на истината бяха две, но да кажем, че едната не беше сериозна. България винаги се е славила освен с добри състезатели, така и с добри треньори. Очаквахме повече български кандидатури и по-малко чуждестранни, но стана обратното.

Надявам се да извлечем ползата от факта, че идва подготвен треньор и да направим нещо добро за женския национален отбор. Неговата кандидатура бе предпочетена пред тази на Радо Арсов и Тони Зетова по няколко причини. Първо, че е с голям международен опит. Докато Арсов е бил треньор само на един отбор. Може би тази е основната разлика. Може би, ако беше в конкуренция с Марчело Абонданца, щеше да бъде много по-оспорвано решението, но Абонданца предпочете да поеме тима на Гърция. Точно този натрупан опит и резултати с няколко отбора в различни първенства, това си каза думата.