Във вторник италианецът Андреа Буратини замени начело на националния отбор на България за младежи до 21 години Мартин Стоев.

Час след заседанието на Управителния съвет на БФВ президентът на централата Любо Ганев бе гост в подкаста "За спорта без клишета".

"Знаете, че Мартин Стоев искаше да води мъжкия национален отбор. Беше сред обсъжданите имена, но УС взе друго решение и се спря на Пламен Константинов. 25 човека са в управата, всичко се слага на масата, дават се мнения и накрая "Глас народен, глас Божи".

"Мартин води този отбор 4 години, опитах се да го уговоря остане. Предстои им световно първенство на момчетата. Условията, които искаше, нямаше как да му бъдат подсигурени. Нямаме възможност да плащаме на треньорите на подрастващите, както в мъжкия и женския представителен тим. Просто не успяхме да се разберем за финансовите условия. Мартин направи много за този отбор и за волейболна ни като цяло и заслужаваше да води отбора на световни финали. Но каза, че няма да продължи при досегашните условия. Никой не може да му отнеме заслугите и никой не ги омаловажава", коментира в студиото на bTV Ганев.

Левски София победи ЦСКА в дербито на волейболния шампионат за мъже

Левски София победи ЦСКА в дербито на волейболния шампионат за мъже

"Сините" се наложиха с 3:0