Президентът на волейболната федерация Любо Ганев и кметът на Пловдив Здравко Димитров обсъдиха организацията на предстоящото в края на август Европейско първенство по волейбол за жени в Пловдив, съобщиха от от общинския пресцентър.

Това ще бъде най-голямото спортно събитие в страната за 2021 година. Искам да се представим по най-добрия начин, като покажем, че в България има множество волейболни центрове, а Пловдив е безспорният лидер при жените. Тук имате опит с организирането на срещи и турнири от Шампионската лига. Лично аз съм се убедил, че зала "Колодрума" предоставя чудесни условия и затова съм доволен, че първенството ще е в Пловдив, е заявил на срещата Любомир Ганев.

Кметът Димитров е гарантирал пълно съдействие на федерацията при организацията на първенството. Община Пловдив ще бъде партньор в организацията и с общи усилия ще направим добро първенство,е посочил кметът.

Стоян Самунев е новият старши-треньор на Хебър

Стоян Самунев е новият старши-треньор на Хебър

Драган Иванов сдава поста заради здравословни проблеми

Шампионатът ще се проведе едновременно в четири страни, като освен под тепетата, мачове от предварителните групи в първата фаза ще се играят още в Белград (Сърбия), Задар (Хърватия) и Клуж-Напока (Румъния). От всяка група се класират първите четири състава, които оформят осминафиналните двойки.

Пловдив ще бъде домакин на мачовете от едната от предварителните 4 групи, които са с по шест отбора. За следващата фаза в града пристигат най-добрите четири тима от групата в Румъния, които заедно с четирите най-силни от групата тук оформят единия поток, като в Колодрума ще се изиграят и четирите осминафинални срещи и два четвъртфинала.

Най-силните отбори от групите в Сърбия и Хърватия ще продължат участието си в Белград, който ще е домакин още на полуфиналите и финала.