Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев заяви по време на пресконференция за представянето на новия селекционер на мъжкия национален отбор Джанлоренцо Бленджини, че основната цел на новия треньор е класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

"Радвам се, че сред нас е Джанлоренцо Бленджини. Мисля, че няма нужда да го представям, само CV-то му беше 5 страници - 5 години треньор на националния отбор на Италия за мъже, дългогодишен треньор на най-силните клубни отбори. Много съм радостен, че успяхме да постигнем такава уговорка с него за целогодишна работа, защото специално в мъжкия отбор от тази година участват много подрастващи, а това означава, че от най-възрастните до най-малките трябва да бъди стиковано, да се работи по един и същ начин. Именно това ще бъде работата на Кико Бленджини. Фактически той ще помага и на треньорите на подрастващите да работят така, че тези състезатели, които идват от там, да бъдат готови веднага да заемат своето място в мъжкия национален отбор", започна Любо Ганев представянето на Бленджини.

"Няма какво да крия, разговорите бяха доста продължителни, след като дойде нашата идея. Проведохме един много обстоен разговор с него, казахте му какво искаме, какво гоним. Знаете, че сме си поставили една голяма цял - класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 за мъжкия отбор поне. Естествено ми се иска и при жените, но знам, че ще е по-трудно, докато при мъжкият отбор знам със сигурност, че с правилна работа и по правилния начин, ще успеем да го постигнем", каза още президентът на БФВ.

България представи Джанлоренцо Бленджини като селекционер на тима ни по волейбол

България представи Джанлоренцо Бленджини като селекционер на тима ни по волейбол

Вижте какво споле той при представянето си