Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов каза, че се търси нов капитан на тима. Той обясни след откритата тренировка на тима ни преди мачовете от Лигата на нациите, че е бил против това Цветан Соколов да почива.

"Аз предпочитам да не започваме с лозунги, а първо да покажем някаква игра и след това да коментираме. Не искам да тръгваме, както обикновено с големите кошници, защото след големите очаквания, идват големите разочарования. Аз съм в процес на изучаване на тези момчета. Доволен съм от мотивацията на всички.

Това са хората, на които ще разчитаме в Лигата на нациите. Тези 18 човека, които присъстват тук. Естествено ако има някакви проблеми и травми, говорил съм с още няколко състезателите, които в някаква екстремна ситуация, да извикаме още някой. Може да извикаме още един посрещач, един разпределител. Имаме готовност, но ако нямаме травмирани играчи, това ще бъдат хората, на които ще разчитаме.

Моето желание беше Соколов да играе първите два турнира. Неговото желание беше да почива. Разминават ни се вижданията, но аз нямам нито инструменти, нито желание да карам някой да играе на сила в даден турнир.

Пламен Константинов каза, че като види какво ще покажат състезателите сега, ще реши дали ще има въобще нужда от Цветан Соколов след Лигата на нациите за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

Изненада! Тодор Алексиев спира с волейбола

Изненада! Тодор Алексиев спира с волейбола

Само преди дни бившият национал поднови договора си с Хебър