Матей Казийски има желание да се върне в националния отбор на България. Звездата на Тренто обаче е категоричен, че ще направи този ход само когато види промени в родната волейболна федерация.

Както е известно Казийски и вече бившият селекционер Радостин Стойчев открито се опълчиха срещу президента на БФВ инж. Данчо Лазаров, заради когото напуснаха представителния тим на „трикольорите" дни преди Олимпийските игри, протестирайки срещу управлението на волейбола в България.

„Не може да си представите колко трудно взех решението да напусне отбора точно преди Олимпиадата. Всеки спортист мечтае да спечели олимпийски медал. Искам да се върна в отбора, при това много. Но това може да се случи само след промени във Федерацията", разкри Казийски в интервю за sportsun.org.

„Разговарях с Камило Плачи, но не си казахме нищо конкретно. С него се познаваме от много години, работили сме заедно дълго време и сме приятели", сподели още Казийски.

Вече бившият национал сподели, че е очаквал правителството на България да се намеси по-решително след всички скандали с тима през лятото.

„Феновете ни подкрепяха от самото начало. Те много добре разбират за какво става въпрос. И дойде най-странната ситуация. Въпреки сериозната публична реакция, особено по време на финалите на Световната лига в София, никой не предприе мерки. Никой не възприе проблема на сериозно. Медиите? Някои от тях поддържаха желанието за промяна, други не. Истината е, че нито един от изтъкнатите личности, които имат сериозно влияние, не предприе никакви действия. Също така очаквах правителството да се намеси по-решително, но и това не се случи. Това е реалността в България", припомня Казийски.

Иначе волейболист №1 на България през последните години сподели, че отсъствието от националния отбор му се е отразило добре за старта на новия сезон в клубния му отбор.

„Не помня кога за последно съм имал толкова дълга почивка през летните месеци. Определено почувствах разликата. Сега имах възможността да проведа пълноценна подготовка с клубния си отбор и да започна сезона без никакъв стрес или преумора. Повярвайте ми, има голяма разлика".