Звездите на волейболния Халкбанк почти сигурно ще напуснат след края на сезона. Турският тим стигна до финал в Шампионската лига, но не успя да вземе титлата, въпреки че игра пред собствена публика.

Воденият от Радостин Стойчев тим стигна до четворката по право като домакин и прегази с 3:0 Ястжембски (Пол), преди да преклони глава пред Белогорие (Рус).

Преди финала Османи Хуанторена разкри, че в следващите дни ще проведе разговор с ръководството на "Тренто" за евентуалното си завръщане. Кубинецът с италиански паспорт има договор за още 1 г. с италианците.

"Ако планират нов дългосрочен проект, ще участвам. Някои хора говорят за нас, че сме наемници, но това не е така", заяви Хуанторена по повод коментарите, че той и колегите му Стойчев, Матей Казийски, Рафаел и Митар Джурич са напуснали "Тренто" заради парите в Турция.

Очаква се и Матей, и Радостин да напуснат Халкбанк, но не се знае дали отново ще преминат в един и същи клуб. Двамата имат къща в Тренто и винаги са казвали, че се чувстват много добре там.

Сега на турския тим предстои да се пребори за титлата във вътрешния шампионат, припомня "24 часа". Там основен съперник на Казийски и компания ще бъде актуалният първенец Фенербахче.