Поредното си голямо признание получи волейболен клуб Марица /Пловдив/. Ръководството на Балканската волейболна асоциация е отправило персонална покана на пловдивския волейклуб от Кършияка за участие във второто поредно издание на Балканската лига по волейбол при жените, която бе учредена миналата година.

Приглашението е маричанки да се включат в края на август или в първата половина на септември в балканския турнир заедно с още 7 отбора от региона, които няма да участват в европейските клубни турнири на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Тимовете ще бъдат разпределени на два предварителни групи и ще играят по схемата "всеки срещу всеки". Победителите в тях ще участват във финална четворка.

Домакинствата на трите турнира и точните дати на провеждането им обаче все още не са уточнени. Ако Марица приеме това участие, за възпитаничките на старши треньора Иван Петков няма да има никакво време за лятна ваканция. Както е известно тимът все още тренира и не е излязъл в почивка.

Лятната подготовка пък започва през юли.
Миналата година от българските отбори участие в Балканската волейболна женска лига взе Левски Сиконко, който успя дори да се класира на трето място в крайното подреждане. Единият от турнирите миналия сезон се проведе в Солун от 19 до 21 септември. Другият турнир бе в Обреновац, Сърбия по същото време.

Босненският град Тузла пък прие домакинството на финалната четворка от 26 до 28 септември.

Освен нашия Левски Сиконко другите участващи отбори тогава бяха Бешикташ (Истанбул, Турция), ОК Тент (Обреновац, Сърбия), Рудар (Плевля, Черна гора), Униреа (Яси, Румъния), Арис (Солун, Гърция) и ВК Тузла
(Тузла, Босна и Херцеговина).

Шампион на Балканския полуостров стана турският Бешикташ, който на финала победи сръбския ТЕНТ Обреновац с 3:1.

Възпитаничката на Марица - националката Таня Събкова, която сега е волейболистка на Левски Сиконко, тогава спечели индивидуалната награда за най-добър нападател на турнира.