Разпределителят на Хебър Иван Станев им а сериозен принос за възхода на отбора. Пазарджиклии имат амбицията да спечелят титлата на България през следващата 2019 година. Ето какво сподели Станев пред bgvolleyball.com часове преди настъпването на Новата година:

Любо Ганев: Силвано Пранди ще помогне да постигнем целта си

Любо Ганев: Пранди ще помогне да постигнем целта си

"Не мога да кажа, че Пламен беше неуспешен начело на тима"

Твоето мнение за представянето на Хебър  през първия полусезон?

- Отборът се представи повече от добре и както ние играчите , така и ръководството са доволни и удовлетворени от труда , който положихме заедно през изминалите 5 месеца.

Завършихте на второ място в класирането, какво не достигна да запазите лидерството?

- Загубихме последния мач от първия полусезон, но за съжаление той беше решаващ за това кой ще зимува на върха. Последните 3 седмици имахме доста здравословни проблеми , но въпреки това успяхме да задържим едно добро ниво до края.

Има ли Хебър характер?

- Да определено създадохме характер на победители и се надявам да продължим да го показваме и през пролетта.

Разпределителският пост е един от най-отговорните, удовлетворен ли си от собственото си представяне досега?

- Винаги съм бил критичен съм себе си. След всеки мач анализирам играта си и винаги се опитвам да видя с какво и как бих могъл да бъда по-полезен за отбора. Дали отбора печели или губи, един разпределител винаги има какво още да покаже.

Залата се пълни с публика за вашите мачове, помага ли ви тя в тежки моменти?

- Удоволствие е за всеки един от нас да играе пред пълни трибуни. Наистина в трудните моменти усещаме какво е да те подкрепят 2000 човека. Атмосферата на домакинските ни мачове е невероятна и си пожелавам да продължаваме да радваме нашите верни фенове.

Повечето специалисти сочат Хебър и Нефтохимик като двата отбора в Суперлигата, които ще се борят за титлата, твоето мнение?

- Има още много мачове да се изиграят и да не забравяме, че първенството се решава в плейофи. Доста отбори се подсилват за втория полусезон, така че ни предстоят много интересни двубои.

Играл си в Нефтохимик, сега си в Хебър, по какво си приличат и каква е разликата между двата тима?

- Единствено ще кажа, че и в двата отбора се работи на много високо ниво и това, по което си приличат са целите поставени и пред двата отбора.

Имате тежки гостувания през втория полусезон, ще успеете ли да се справите?

- Да, наистина ни предстоят много тежки гостувания но отбор, който иска да заеме по- предно класиране преди финалната част от първенството трябва да е готов за такива мачове. Пожелавам си само да сме здрави, всичко друго се постига с труд в залата.

Кои са основните неща според теб, върху които трябва да се работи за да бъдете в челото този сезон?

- Сега най-важното е да възвърнем физическата си форма от преди месец, защото ни предстои купа на България, а тя ще е първото сериозно изпитание пред отбора. Има елементи, в които всеки един от нас може да изпълнява по-добре, ние знаем кои са и ще работим върху тях.

Първото предизвикателство през 2019 година е Купата на България. Започвате срещу Марек, докъде ще стигнете?

- Може би това, ще бъде най-важния мач за нас. Пожелавам си да играем финал.

Къде ще прекараш новогодишните празници?

- Заедно със семейни приятели ще посрещнем 2019 година на Пампорово.

Какво си пожелаваш за Новата 2019 година?

Пожелавам си най-вече здраве и да бъде една изпълнена с положителни емоции година!