Иван Петков отдаде загубата от Япония на старта на дамската "Лига на нациите" на непредизвиканите грешки. Ето какво сподели наставникът след поражението:

Волейболистките ни загубиха от Япония в Русе

Волейболистките ни загубиха от Япония в Русе

България с лош дебют в Лигата на нациите

"Допуснахме доста повече непредизвикани грешки от съперника, което натежа в резултата в заключителните моменти на геймовете. Играем добре до 20-ата точка, след което идва разколебаването. Ние сме млад отбор, който тепърва трябва да се изгражда като опит, самочувствие и манталитет и именно това е целта ни в Лигата на нациите, а Япония е тим с целенасочено отношение към волейбола, световна сила, която непрекъснато постига добри резултати".

Гергана Димитрова съжалява много за изпуснатите първи и четвърти геймове, когато "лъвиците" водеха и можеха да се поздравят с успех:

"Нямахме достатъчно време да тренираме заедно и да се сработим. Със сигурност се нуждаем от още.  Изпуснахме не само четвъртия гейм, но и първия. След 20-ата точка ставаме някак нетърпеливи, допускаме доста лични грешки и изпадаме в крайности. Или не сме решителни, или поемаме твърде големи рискове. Смятам, че трябва да бъдем по-умерени. Надяваме се на добра игра срещу Белгия в сряда, но не искам да обещавам  резултати".

Снимка 424539

Източник: fivb.org

Мирослава Паскова отчете класата на японките, но съжалява за недобрите атаки на българките:

"Борихме се, но не бяхме достатъчно категорични в атака, което е нужно срещу отбор с толкова добра защита. Трябваше да сме по-агресивни. Тежко е в решаващите моменти, особено когато сме тренирали едва няколко дни в този състав и не сме достатъчно сработени. Не трябва да се оправдаваме, но наистина е трудно и то срещу толкова класни отбори".

Доминикана победи Русия, а Тайланд се наложи над Германия в дамската "Лига на нациите"

Доминикана победи Русия, а Тайланд се наложи над Германия в дамската "Лига на нациите"

Вижте резултатите от първия кръг в световната надпревара

България: Гергана Димитрова 18 точки, Мира Тодоова 14 точки, Нася Димитрова 10 точки, Мирослава Паскова 9 точки, Симона Димитрова 8 точки, Лора Китипова, Мария Каракашева (заменила Симона Димитрова в третия и четвъртия гейм) 6 точки, Петя Баракова (заменила в третия и четвъртия гейм Лора Китипова) 2 точки, либеро - Жана Тодорова.