Иван Петков беше със смесени чувства след отпадането на дамския национален отбор по волейбол от Европейското първенство. Неговите момичета загубиха от световния шампион Сърбия, но загатнаха, особено в третия гейм, че могат да бъдат равностойни на най-добрите. Ето какво сподели той пред BGvolleyball.com:

"Борихме се, имахме нашите възможности в този мач, не само в третата част, но и в първите два гейма. Допуснахме обаче доста дребни грешки. Не успяхме да бъдем по-организирани, както в предишните срещи. Не се получи играта ни на блок и на сервис.

 

България отпадна от Евро 2019 по волейбол след 0-3 от Сърбия

България отпадна от Евро 2019 по волейбол след 0-3 от Сърбия

19:25, 19:25, 26:28 за "лъвиците" в отделните части на двубоя

Не мога да кажа точно, защо не успяхме да спечелим в третия гейм. Явно, на този момент не сме дораснали да надиграем Сърбия. Съперникът ни превъзхождаше по качество на игра, както и в отделните елементи, особено в атака.

Сърбия - Италия и Турция - Полша са полуфиналите на дамския Евроволей 2019

Сърбия - Италия и Турция - Полша са полуфиналите на дамския Евроволей 2019

Срещите са в събота, битката за титлата е в неделя

Като цяло обаче обобщението е, че вървим в правилната посока. Сега тепърва ще правим анализи и ще коментираме за да можем най-точно да преценим върху както трябва да се набляга за развитието на състава.

Амбициите ни са по-големи от присъствие в осмицата на европейското. Искаме да надграждаме и да бъдем сред топ-отборите в Европа, да се борим за медалите. За това е обаче е нужно време за да се изгради този отбор и да бъде боеспособен.

Затова ще продължим да работим и ще вървим по този път, по който сме поели. През януари имаме олимпийската квалификация, а целта естествено е да я спечелим. Ще дадем всичко от себе си в този турнир, но засега първо предстоят анализите и съответните изводите от представянто ни на европейското първенство", завърши Петков.