Добриана Рабаджиева и нейният Гуанджоу Евъргранде не можаха да се класират за полуфинал на волейболното Световно клубно първенство, провеждащ се в Шаосин. Доби и съотборничките ѝ отстъпиха пред турския гранд Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) с 0-3 (21-25, 9-25, 15-25) в последния си мач от група "А" пред повече от 2,200 зрители.

Елица Василева изведе Игор Горгонзола до трета победа на Световното клубно първенство

Елица Василева изведе Игор Горгонзола до трета победа на Световното клубно първенство

Българката беше избрана за МВП в мача срещу Дентил Прая Клуб

Рабаджиева игра цял мач като титулярка за своя тим, като завърши със скромните 8 точки, с колкото се отчете и Синсин Ду. Най-резултатна за Гуанджоу беше Йиксин Жен с 9 точки.

За тима на Еджзаджъбашъ сръбската звезда Тияна Бошкович беше над всички с 24 точки и заслужен беше обявена за MVP на мача.

Така Гуанджоу ще играе за разпределение на местата от пето до осмо срещу бразилския Дентил Прая Клуб. В другата среща от втората четворка  ще има също китайско-бразилски сблъсък между Тиендзин Бохай Банк и Итамбе Минас Тенис Клуб.

Еджзаджъбашъ завърши втори с 6 точки и 2 победи и ще играе на полуфиналите срещу победителят в Шампионската лига, италианския Игор Горгондзола (Новара), с капитанката на България Елица Василева в състава си. Срещата е утре от 14:00 часа. Преди това от 11:00 часа ще бъде първият италиано-турски полуфинал между Имоко Волей (Конеляно) и настоящия световен клубен шампион Вакъфбанк (Истанбул).