15 хиляди лева. Толкова ще носи всяка една победа на Хебър в груповата фаза на Шампионската лига. Тигрите пробиха до основния етап на най-силния клубен турнир в Европа, след като матираха Олимпиакос с две победи по 3:1 гейма в третия етап на квалификациите. Така родният първенец за пръв път в историята си ще може да мери сили с най-реномираните отбори на Стария континент. Пазарджиклии сториха това още при дебюта си в надпреварата.

Браво! Хебър ще играе в Шампионската лига!

Браво! Хебър ще играе в Шампионската лига!

Страхотен успех за тима от Пазарджик

Колегите от "Тема Спорт" провериха какво означава за Хебър влизането в групите на Шампионска лига. За разлика от футболната надпревара, където пробив до обетованата земя носи милиони в касите на отборите, тук ситуацията е много по-различна.

Влизането в основния етап на турнира е гарнирано с такса от 25 хиляди евро, която ръководството на Хебър трябва да внесе в касата на CEV. Впоследствие всяка победа над Ястържебски (Пол), Кнак Рьозеларе (Бел) и Фридрихсхафен (Гер) може да донесе по 7500 евро. Поражение в тези мачове пък е гарнирано със сума от 3 хиляди евро. Тоест - 6 победи се равняват на 45 хиляди евро (около 90 хиляди лева), а 6 поражения - на 18 хиляди евро (36 хиляди лева). Или казано по друг начин - даден отбор може изобщо да не покрие разходната част с таксата, ако падне и в шестте си мача в групите.

Дотук Хебър е заработил от трите квалификационни кръга, в които участва, 12 500 евро. 3500 се полагат за победата и поражението от испанския Лас Палмас, 5000 евро са вследствие на победа и загуба от Шахтьор Солигорск, а 10 хиляди в резултат на двата успеха над Олимпиакос. Това прави общо 18 500 евро. От въпросната сума обаче се приспадат по 2 хиляди евро такса за участие. Така приходът на тигрите е 25 хиляди лева. В това число обаче не се изчисляват разходите на клуба покрай самите мачове - пътуване, хотел, както и таксите за регистриране на играчите в централата.

Ако успее да преодолее група А на Шампионска лига, Хебър се класира за 1/4-финалната фаза. Там победата е 10 хиляди евро, а поражението - 4 хиляди. Големите пари естествено са във финалите. Шампионът ще получи 500 хиляди евро, загубилият мача за титлата - 250 хиляди, а достигналите до полуфиналите - по 125 хиляди евро.

Президентът на Хебър: Ще осъзнаем какво сме постигнали едва след няколко дни

Президентът на Хебър: Ще осъзнаем какво сме постигнали едва след няколко дни

"Посвещаваме този успех на Камило Плачи"