Волейболният отбор Хебър постигна трета поредна победа в рамките на три дни на европейската сцена. След като последователно надигра с по 3:0 гейма албанския Ерзени (Шияк) в Пазарджик, вчера "тигрите" се пребореха за домакинство на турнира, който ще определи единия от полуфиналистите за Купата на ЦЕВ, съобщава "Тема Спорт".

Между 15 и 17 декември в пазарджишката зала "Васил Левски" ще се проведе битката за Топ 4 на втория по сила европейски клубен турнир. В единия мач Хебър ще се изправи срещу руския Зенит (Санкт Петербург), а в другия чешкия Дукла (Либерец) ще срещне беларуския Строител (Минск). Победителите се определят в един двубой, като на 17 декември те ще играят мач за класиране на полуфинал.

"В тези трудни времена е много важно, че ще си спестим пътуване до Русия. Зенит (Санкт Петербург) е един от основните претенденти да спечели целия турнир. Жребият със сигурност не бе благосклонен към нас, като се оказва, че 1/8-финалът е по-тежък, поне като противник, отколкото би бил не само 1/4-финалът, но дори и полуфиналът. Но нищо не можем да направим. Организацията е такава, че клубовете си покриват разходите по пътуване.

При това положение за нас е много добре, че няма да ходим до Русия. Така рискът от евентуално заразяване по пътя вече го няма", сподели наставникът на Хебър Атанас Петров.

Той допълни, че се надява до началото на битката в Европа отборът му да бъде в пълен състав, предвид и факта, че Зенит все пак се намира на четвърто място в руската Суперлига.

"Дотогава нищо не се знае. При тази пандемия човек не може да си прави сметки и прогнози. За нас е важно да сме в най-доброто си състояние. Със сигурност ще излезем за победа, а не да правим добър мач. Не се знае те в какъв състав ще бъдат. Иска ми се ние да сме в пълен, защото от началото на сезона постоянно имаме някакви проблеми. Тъкмо един-двама се върнат, други се контузват или се разболяват", коментира разтревоженият Петров.

Хебър (Пазарджик) подаде жалба до Национална волейболна лига

Хебър (Пазарджик) подаде жалба до Национална волейболна лига

Дежурният делегат Пенчо Ангелов не е настоял да се измери температурата на всички играчи