Волейболната федерация свиква тайно събрание на Управителния съвет. На него няма да бъдат поканени никои от членовете, желаещи промяна, твърди Novsport.com. Самият Любо Ганев, който е кандидат на опозицията за заместник на Данчо Лазаров, но в същото време и вицепрезидент на централата, не е информиран за престоящото събитие.

"Чух, но не съм получавал никаква покана, обикновено се обаждат 4-5 дни предварително", обяви самия той.

Според него целта е да бъде отхвърлено искането за бъдещо изборно Общо събрание, на което евентуално да се извърши желаната от бунтарите промяна.

В същото време и волейболният Монтана застана зад кандидатурата на Любо Ганев за президент на БФВ. Легендарният национал се срещна с ръководството на клуба от Северозапада, както и с кмета Златко Живков. Ганев ги е запознал с идеите и промените, които са залегнали в неговата програма, срещу което е получил готовност за пълна подкрепа.

Нови 5 клуба вече са готови с официална позиция относно битката за президентския стол в най-успешния ни колективен спорт.

Припомняме, че в края на ноември кандидатурата на Ганев бе издигната от Инициативния комитет за промени в българския волейбол, в който членуват болшинството от клубовете в елита.

Подписката за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари вече е внесена и се чака решението на Управителния съвет или на съда.

Любомир Ганев: Има точка в устава за почетен председател на УС, която дава огромни правомощия

Любомир Ганев: Има точка в устава за почетен председател на УС, която дава огромни правомощия

Кяандидадът за президент на БФВ участва в предането "Тази сутрин" на БТВ